Nieuws

IB-examens mei 2020 gaan niet door

Vandaag (22 maart) is bekend geworden dat de IB-examens van mei 2020 niet door zullen gaan. Het IB geeft aan dat het op 27 maart de scholen zal informeren over de gevolgen voor examenleerlingen.


Lespakkettenbieb

Met het oog op de recente ontwikkelingen rond het coronavirus heb ik besloten een bibliotheek van lespakketten in te richten: docenten kunnen een lespakket van mij ‘lenen’. Dit kan houvast bieden aan docenten die van klassikaal onderwijs moeten overgaan op online-lesgeven. Een lespakket kan ideeën aan de hand doen (bijv. voor opdrachten rond het AOE intertextuality) of integraal met leerlingen worden doorgenomen.

VORM heeft veel geïnvesteerd in het ontwikkelen van lesmateriaal voor leerlingen in grade 9 t/m grade 12. Zo beschikken we o.a. over een tiental lespakketten voor IB-leerlingen. In ieder pakket staat één literaire tekst centraal. Elk lespakket telt ongeveer 40 blz., is voorzien van een docentenhandleiding en is samengesteld rond één van de drie area’s of exploration.

Het lenen van een VORM-lespakket is gratis, maar wel aan voorwaarden gebonden, o.a. met betrekking tot copyright. Neem voor meer informatie contact op met Pieter van der Vorm. E-mail: info@vormtutoring.com.


Lespakket bij Boy 7

Er is een nieuw, fraai lespakket beschikbaar, namelijk bij de spannende jeugdroman Boy 7 van Mirjam Mous. De link naar de pdf is te vinden onder ‘Kenniscentrum’. Het document is ook hier te downloaden.


FAQs

In november 2019 publiceerde het IBO op MY IB twee nuttige documenten met Frequently Asked Questions: voor Language A (Literature + Lang & Lit) en een apart document voor Language A: Literature (self-taught).

Deze documenten met FAQs zijn beschikbaar op My IB. Ze zijn ook te vinden in het Kenniscentrum, elders op deze site.


25 blogs

Op 1 oktober 2019 verscheen de 25e blog! Wie de blogs nog eens wil nalezen in een prettige lay-out, vindt hier een pdf waarin de eerste 25 blogs zijn gebundeld.

Overigens: Leest u de blog graag en wilt u hem automatisch ontvangen? Dat kan! U kunt zich abonneren door een mail te sturen naar pieter@vormtutoring.com. In dat geval ontvangt u de nieuwste blog elke dinsdag in uw mailbox.


Nieuwe syllabi beschikbaar

In de afdeling Kenniscentrum zijn twee nieuwe documenten geplaatst:

  • Syllabus paper 1 (proza): een instructie voor het schrijven van een literaire analyse van een prozatekst.
  • Taal- en stijlgids: een praktische gids met allerhande tips voor het verbeteren van de taal.

Spreekuur

Met het begin van het schooljaar zijn de tijden van het spreekuur aangepast. Het spreekuur is per direct op maandag van 9.00 tot 10.00 uur. U kunt ook altijd een e-mail sturen om een telefonische afspraak of Skype-afspraak te maken.


Nieuwsbrief 2

Onze tweede Nieuwsbrief is verschenen. U kunt hem hier lezen of downloaden.


Elektronische leeromgeving

Goed nieuws! Leerlingen die begeleid worden door VORM, kunnen gebruikmaken van de elektronische leeromgeving (ELO) van onze partner Stichting INIO. De ELO biedt een professioneel, veilig platform voor het uitwisselen van documenten. Lespakketten, instructies, huiswerk, feedback, enzovoort – het kan allemaal via de ELO worden gedeeld!


Nieuwsbrief

Onze eerste Nieuwsbrief is uit! U kunt hem hier bekijken.


Lesmateriaal

VORM besteedt veel tijd en zorg aan het lesmateriaal. U kunt hier een voorbeeld bekijken, namelijk ons lespakket bij de graphic novel Persepolis – op de leeslijst van pre-IB (2).


Brochure

Onze brochure is uit! U kunt de brochure hier downloaden.