Nieuws

FAQs

In november 2019 publiceerde het IBO op MY IB twee nuttige documenten met Frequently Asked Questions: voor Language A (Literature + Lang & Lit) en een apart document voor Language A: Literature (self-taught).

Deze documenten met FAQs zijn beschikbaar op My IB. Ze zijn ook te vinden in het Kenniscentrum, elders op deze site.


25 blogs

Op 1 oktober 2019 verscheen de 25e blog! Wie de blogs nog eens wil nalezen in een prettige lay-out, vindt hier een pdf waarin de eerste 25 blogs zijn gebundeld.

Overigens: Leest u de blog graag en wilt u hem automatisch ontvangen? Dat kan! U kunt zich abonneren door een mail te sturen naar pieter@vormtutoring.com. In dat geval ontvangt u de nieuwste blog elke dinsdag in uw mailbox.


Nieuwe syllabi beschikbaar

In de afdeling Kenniscentrum zijn twee nieuwe documenten geplaatst:

  • Syllabus paper 1 (proza): een instructie voor het schrijven van een literaire analyse van een prozatekst.
  • Taal- en stijlgids: een praktische gids met allerhande tips voor het verbeteren van de taal.

Spreekuur

Met het begin van het schooljaar zijn de tijden van het spreekuur aangepast. Het spreekuur is per direct op maandag van 9.00 tot 10.00 uur. U kunt ook altijd een e-mail sturen om een telefonische afspraak of Skype-afspraak te maken.


Nieuwsbrief 2

Onze tweede Nieuwsbrief is verschenen. U kunt hem hier lezen of downloaden.


Elektronische leeromgeving

Goed nieuws! Leerlingen die begeleid worden door VORM, kunnen gebruikmaken van de elektronische leeromgeving (ELO) van onze partner Stichting INIO. De ELO biedt een professioneel, veilig platform voor het uitwisselen van documenten. Lespakketten, instructies, huiswerk, feedback, enzovoort – het kan allemaal via de ELO worden gedeeld!


Nieuwsbrief

Onze eerste Nieuwsbrief is uit! U kunt hem hier bekijken.


Lesmateriaal

VORM besteedt veel tijd en zorg aan het lesmateriaal. U kunt hier een voorbeeld bekijken, namelijk ons lespakket bij de graphic novel Persepolis – op de leeslijst van pre-IB (2).


Brochure

Onze brochure is uit! U kunt de brochure hier downloaden.