Over de lockdown

De meeste van mijn leerlingen zitten momenteel thuis. In het gunstigste geval verloopt het schooljaar ‘onrustig’ en hobbelt de leerling van lockdown naar lockdown. Maar ik heb ook leerlingen onder mijn hoede die al tien maanden niet naar school zijn geweest.

Het is de vraag wat de consequenties zullen zijn voor examenleerlingen (grade 12). Er is de nodige druk op het IBO om de examens van mei 2021 niet te laten doorgaan – zeker nadat begin januari werd aangekondigd dat de GCSE-examens en A-level-examens dit jaar worden geschrapt. Het IBO inventariseert momenteel of de IB-examens kunnen worden afgenomen; een verklaring hierover wordt begin februari verwacht.

In diverse Europese landen is de lockdown verlengd. Docenten en ouders bespeuren de gevolgen. Ikzelf ook, als docent én als ouder van een zoontje van zeven. Het is een kwestie van flexibel blijven, adequaat plannen en een goed oog hebben voor de ontwikkeling van het kind / de leerling.

Inhoudelijke blogs over IB-onderwijs zijn tijdelijk minder relevant. Daarom last deze blog een pauze in. Ik hoop op betere tijden: dat de vaccins verlichting geven, dat de lockdowns langzaamaan worden opgeheven en het onderwijs de regelmaat terugvindt. Tot Pasen ligt deze blog stil. Ik zal de blog daarna weer opnemen!

Pieter van der Vorm

Plaats een reactie